τα πάντα για το stoixima

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Το Θαύμα!!!!!!!!!

Σήμερα θα επιχειρήσουμε το πρώτο μας άρθρο για το μαγικό κόσμο του NBA και πιο συγκεκριμένα για την μια εκ των δύο ομάδων που θα δώσουν μάχη για το φετινό δαχτυλίδι του πρωταθλητή τους DALLAS MAVERICKS. Δεν γίνεται κάποιος να μην έχει εντυπωσιαστεί από την φετινή τρελή κούρσα της παρέας του Dirk Nowitzki που θα καταλήξει στους τελικούς απέναντι σ' ένα από τα φαβορί τους MIAMI HEAT.






Με ένα αρκετά ποιοτικό roster αθόρυβα στην αρχή αλλά εκκωφαντικά στα play off μετά από το μεγαλοπρεπές sweep εναντίον των Lakers η ομάδα του Dallas θα διεκδικήσει το στέμμα για πρώτη φορά μετά το 2006.


Ο προπονητής Rick Carlisle έχει την τύχη να διαθέτει ίσως τον καλύτερο Ευρωπαίος παίχτη που έπαιξε ποτέ στο NBA και αυτός δεν είναι άλλος από τον πολύ μεγάλο Nowitzki. Όπως συνήθως μοιάζει ασταμάτητος. Πολύ ώριμος στο παιχνίδι του αφήνει το ρόλο του σταρ έξω από τον αγωνιστικό χώρο. Οι αποφάσεις του είναι γρήγορες για το αν θα πάρει την επίθεση εκείνος ή θα πασάρει και βοηθάει τους συμπαίχτες του να μπουν στο παιχνίδι. Με ένα μέσο όρο 28.5 πόντων ειναι το πολυτημότερο αστέρι του Dallas.

Την μπαγκέτα και τον ρυθμό σε αυτήν την ομάδα κρατά ο Jason Kidd. Ο διεθνής με τις ΗΠΑ έχει
σημαντικό ρόλο στους Mavericks καθώς εκτός από την επίθεση στην όποια δημιουργεί και σκοράρει βοηθάει πολύ και στο αμυντικό κομμάτι. Σε αρκετά καλή φόρμα βρίσκεται και ο Shawn Marion(Matrix) ο οποίος δίνει πολλές απαντήσεις στους επικριτές τους και συμπληρώνει άριστα τον Dirk.


Στο επιθετικό κομμάτι αξιόπιστος ει ναι και ο Πορτορικανός JJ Barea που δίνει πολλές ανάσες στον Kidd. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τον Jason Tery με το πολύ καλό ποσοστό στα τρίποντα και οπωσδήποτε τον γνωστό μας Στογιακοβιτς που έρχεται από τον πάγκο και σκοτώνει. Την μάχη κάτω από τα καλάθια θα δώσουν ο
Tyson Chandler με καλά ποσοστά στα ριμπάουντ και δημιουργώντας δρόμους στο Nowitzki, και ο Brendan Haywood με καλές άμυνες και κοψίματα.



Η Αποψή μας: Η συμπάθεια της στήλης στους Στογιακοβιτς και Nowitzki και κατ' επέκταση στους Dallas Mavericks δεν κρύβετε!!! Ετσι ευχόμαστε να τους δούμε πρωταθλητές αν και το ξεκάθαρο φαβορι ειναι οι Heat.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου