τα πάντα για το stoixima

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Τωρα αρχιζει το πρωταθλημα

Η αυριανη πρωτη αναμετρηση των τελικων της Α1 ερχετε για να επιβεβαιωσει την κριση που εχει περιελθει το Ελληνικο πρωταθλημα.Οπως ολοι προβλεπαμε η κανονικη περιοδος του πρωταθληματος ηταν απλα για να δουμε ποιος απο τους δυο <αιωνιους> θα εχει το πλεονεκτημα εδρας, ενω τα play off τυπικη διαδικασια.Μεσα σε αυτο το τελμα ο κυπελουχος Ολυμπιακος και ο πρωταθλητης Ευρωπης Παναθηναικος, οι δυο μεγαλες Ελληνικες ομαδες, μπαινουν στην σειρα των τελικων με φοντο το φετινο τιτλο του πρωταθλητη της Α1.





Πρωτη φορα μετα απο πολλα χρονια ο Ολυμπιακος δειχνει να εχει ξεκαθαρο προβαδισμα καθως εχει το πλεονεκτιμα εδρας και προικα ενα 3-0 σερι που τρεχει φετος εναντιον του Παναθιναικου. Στο τελικο κυπελου ειδαμε το Μπουρουση να καλυπτει πολυ καλα και το κενο που αφησε ο τραυματισμος του Νεστεροβιτς, ενω ο Τεοντοσιτς ηταν δικαια ο MVP καθως ηταν καταπληκτικος. Ο Ντουσαν Ιβκοβιτς εχει δωσει την σιγουρια απο τον παγκο(εχει και πολυ καλα στατιστικα απεναντι στον Ομπραντοβιτς) που ελειπε τα προηγουμενα χρονια και προσπαθει να λυσει τον γριφο για το πως θα συνυπαρξουν αρμονικα στο παρκε για αρκετη ωρα Τεοντοσιτς και Σπανουλης. Ο αναγεννημενος Χαλπεριν αναμενεται να ειναι παλι απο τα κλειδια του ματς και ενας μεγαλος πονοκεφαλος του Ομπραντοβιτς. Σημαντικο ρολο θα παιξει και η αποδοση του Παπαλουκα που αν θυμηθει τον καλο του εαυτο του θα δωσει αρκετο βαθος στον ερυθρολευκο παγκο. Τελος αινιγμα παραμενει η αποδοση των Μαυροκεφαλιδη, Γλυνιαδακη, Κεσελι και Παππανικολαου που αναμενετε να παρουν χρονο συμετοχης.



Στην αντιπερα οχθη κανενας δεν μπορει, οχι να ξεγραψει, αλλα να μην δωσει και αρκετες πιθανοτητες στον εξακις πλεον πρωταθητη Ευρωπης. Ο Παναθηναικος μοιαζει το πιο σταθερο οικοδομημα του ευρωπαικου μπασκετ και αυτο οφειλεται κατα πολυ στον αρχοντα των δαχτυλιδιων Ομπραντοβιτς και στον σταθερο κορμο παικτων που εχει εδω και χρονια. Ο πολυ-πολυτιμος Διαμαντιδης αναμενετε να σηκωσει πρωτος το βαρος του Παναθηναικου και απο την δικη του αποδοση θα εξαρτηθουν πολλα. Ο Νικ Καλαθης θα αναλαβει την οργανωση των πρωταθλητων θελοντας να συνεχισει τις πολυ καλες εμφανισεις του. Οι Νικολας και Σατο θα ειναι ρυθμιστες με την δικη τους καλη η οχι αποδοση, ο πρωτος σε επθεση και ο δευτερος σε αμυνα. Βαρομετρο για τον Παναθηναικο θα ειναι ο Μπατιστ καθως στη μερα του φανταζει ατρωτος. Αν Τσαρτσαρης και Φωτσης πιασουν υψηλα στανταρ τοτε οι πρασινοι βλεπουν μια ακομα επικη ανατροπη. Ιαν Βουγιουκας και Μαριτς θα δωσουν τις δικες τους μαχες με σκοπο ριμπαουντ και σκοραρισμα.




Η Αποψη μας: Ο Ολυμπιακος το πλεονεκτημα ο Παναθναικος την πληροτητα και ολα μοιαζουν πιθανα σε ενα ζευγαρι αιωνιων που ο ενας γνωριζει αριστα τον αλλον. Οπως και να εχει ευχομαστε να δουμε ωραιο μπασκετ χωρις επεισοδια

1 σχόλιο: